Over ons

Drinkwater

Saint-Gobain ontwerpt, produceert en distribueert materialen en oplossingen die sleutelingrediënten zijn voor het welzijn van ieder van ons en de toekomst van iedereen.
Ze zijn overal te vinden in onze habitat en in ons dagelijks leven: in gebouwen, transport, infrastructuur en in vele industriële toepassingen.
Ze bieden comfort, kwaliteit en veiligheid terwijl ze de uitdagingen van duurzaam bouwen, efficiënt gebruik van hulpbronnen en klimaatverandering aanpakken.

Op deze manier blijft Saint-Gobain de geschiedenis schrijven als een bedrijf dat meer dan 350 jaar oud is en dat nu meer dan 171.000 werknemers heeft met meer dan 100 nationaliteiten, die er trots op zijn om wereldwijd geweldige leefomgevingen te helpen creëren door middel van industrie en distributie, en het dagelijkse leven voor iedereen verbeteren.

Ontwerp, produceer en distribueer materialen die helpen bij het creëren van een prachtige leefomgeving en het verbeteren van het dagelijks leven: dat is de strategische ambitie van Saint-Gobain.

MAKING THE WORLD A BETTER HOME

Onze bijdrage aan deze leefomgeving heeft een positief effect op het welzijn en de kwaliteit van leven van de bewoners. Omdat ze duurzaam zijn ontworpen en het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen verminderen, helpen ze bij het opbouwen van de toekomst van ons allemaal. Op onze industriële markten streven we ernaar om steeds betrouwbaardere en efficiëntere oplossingen te bieden, vooroplopend in de technologie, door samen te werken met partners en klanten.

OUR PURPOSE SETS THE COURSE FOR OUR COMMON FUTURE

Samen met en voor onze klanten ontwerpen, produceren en distribueren we materialen en oplossingen die een positieve impact hebben op ieders leven en die bijdragen aan het welzijn en de kwaliteit van leven van iedereen, en met zorg voor de planeet.

OUR PURPOSE REFLECTS WHO WE ARE

Onze 350 jaar geschiedenis, onze collectieve kracht en ons leiderschap stellen ons in staat om onze ontwikkeling voort te zetten door de belangrijkste uitdagingen aan te pakken waarmee de mensheid wordt geconfronteerd, namelijk klimaatverandering, en bescherming en gebruik van grondstoffen.
We zijn zowel een internationaal als een nationaal bedrijf, volledig geïntegreerd in de gebieden waar we actief zijn en te helpen bouwen aan een eerlijkere en duurzamere, meer open en betrokken wereld.

OUR PURPOSE IS A CALL TO ACTION. OUR APPROACH IS CLEARLY FOCUSED ON THE FUTURE

Samen met onze klanten, partners en andere stakeholders stelt dit ons ten doel om individuele en collectieve ambities te ontwikkelen en iedereen in staat te stellen een beter te leven te leiden op onze aarde. Het is een oproep om te innoveren, met de steeds hernieuwde ambitie om een betere balans tussen de mensheid en de natuur te vinden met als doel ons algemeen welzijn.

OUR PURPOSE IS BASED ON VALUES THAT GUIDE US

Onze bedrijfsvoering is in overeenstemming met onze Gedrags- en Handelingsrichtlijnen. Centraal in onze betrokkenheid zijn respect voor de medemens, integriteit, loyaliteit en solidariteit.

  • De grote ambitie van ons doel is: elke dag in actie komen om de wereld waarin we leven mooier en duurzamer te maken om in te leven.
  • Saint-Gobain PAM is onderdeel van de multinational Saint-Gobain. Saint-Gobain PAM behoort tot de business unit ‘Construction Specialties” en is wereldwijd marktleider op gebied van leidingsystemen  van nodulair gietijzer voor water.
  • Saint-Gobain PAM ontwerpt, produceert en levert complete oplossingen voor het transport van drinkwater, afvalwater en voor industriële toepassingen. Al meer dan 150 jaar staan ze bekend om hun kennis, de betrouwbaarheid van de producten en de hoge klanttevredenheid.
Saint-Gobain PAM ontwikkelt voortdurend nieuwe geavanceerde materialen en verbetert productieprocessen. In Europa komt 40% van de omzet uit producten die minder dan vijf jaar oud zijn.
  • Ze voldoen aan internationale kwaliteitsnormen en zijn gecertificeerd volgens ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO 14001 (milieumanagement).
  • Bovendien zorgen aanvullende technische specificaties, die veeleisender zijn dan de Europese EN 545-norm, voor optimale prestaties van alle materialen.
  • Alle producten zijn grondig getest en volledig in overeenstemming met de voorschriften, zodat ze de tand des tijds doorstaan.
  • Saint-Gobain PAM is uiteraard betrokken bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
    Binnen een periode van 15 jaar is het energieverbruik met gemiddeld 30% verminderd om een ​​buis met dezelfde diameter te produceren, terwijl de overstap op acrylverf in 2012 heeft bijgedragen aan een vermindering van de uitstoot vluchtige organische stoffen met 24% in de fabrieken.
  • Gepatenteerde externe Zinalium-coating verdrievoudigt de levensduur van leidingen, waardoor de vernieuwing van het netwerk wordt beperkt.

Ten slotte is nodulair gietijzer verkregen door een speciale magnesiumbehandeling om het uitzonderlijke mechanische eigenschappen te geven. Nodulair gietijzer is oneindig recyclebaar.

Saint-Gobain PAM Nederland heeft zijn eigen strategie ontwikkeld op basis van één enkele ambitie:

                                                                                                                      

Met het oog op deze ambitie heeft Saint-Gobain PAM Nederland een portfolio van producten, oplossingen en diensten opgebouwd die de klant het hoogste niveau van ondersteuning garandeert, met als doel te helpen bij het succesvol ontwerpen en construeren en exploiteren van hun projecten in de
sectoren drinkwater, riolering én industrie.

Naast het assortiment nodulair gietijzeren oplossingen geproduceerd door ons moederbedrijf Saint-Gobain PAM, hebben we ons product- en serviceaanbod uitgebreid door partnerschappen aan te gaan met belangrijke marktspelers die kwalitatieve en innovatieve oplossingen bieden op de verwachtingen van de Nederlandse watermarkt.
Hiermee spelen we rechtstreeks in op de behoeften van waterbedrijven en aannemers door pre- en aftersalesondersteuning te bieden waarmee we ons kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Dit betekent dat ons eerste doel is om onze producten en diensten voorgeschreven te krijgen in de aanbesteding en technische specificaties van het project. Met de sterke en betrouwbare reputatie, kan nodulair gietijzer hierin gemakkelijk zijn uitstekende mechanische eigenschappen en uitzonderlijke eigenschappen in levenscyclusanalyse naar voren brengen, waardoor het voorop loopt op het gebied van circulariteit voor leidingmateriaal.
Dankzij een unieke en innovatieve techniek voor het beoordelen van de conditie van leidingen, helpen we leidingbeheerders ook om prioriteit te geven aan hun investering en de benodigde middelen toe te wijzen om lekken in leidingen te beperken en daarmee de betrouwbaarheid van hun netwerk te vergroten.

Aannemers ondersteunen we door advies te geven bij het ontwerp van hun project en door hun mensen op locatie te trainen wanneer het project in uitvoering komt. Ons assortiment stelt hen in staat om hun supply chain te optimaliseren door het merendeel van hun leidingmaterialen te betrekken bij één enkele leverancier: Saint-Gobain PAM Nederland.

Door voortdurend de behoeften van onze klanten te beoordelen en regelmatig ons product- en serviceportfolio te herzien, zorgen we ervoor dat we consequent relevant voor hen zijn en hen het juiste serviceniveau bieden om hun projecten met succes af te kunnen ronden.

Omdat water wordt gezien als 'het blauwe goud', wordt het steeds meer beschouwd als de kern van onze zorg als we kijken naar de strijd tegen klimaatverandering wereldwijd.

Wij - Saint-Gobain PAM Nederland - zijn er trots op om onze Nederlandse klanten te ondersteunen om water als waardevolle hulpbron behouden met onze betrouwbare en milieuvriendelijke oplossingen.

             hulpstukken drinkwater, gietijzer, KIWA     

 

 

Saint-Gobain PAM is lokaal aanwezig in meer dan 30 landen. Elk jaar rust Saint-Gobain PAM meer dan 100 hoofdsteden uit en meer dan 1000 steden in de wereld. Het merk PAM is wereldleider in complete ductiele leidingoplossingen dankzij zijn innovaties en de kwaliteit van zijn technische oplossingen.