Innovaties

Saint-Gobain PAM

Innovaties centraal in onze strategie

Van 1665 tot heden heeft Saint-Gobain zich altijd onderscheiden door zijn vermogen om producten te maken die de levenskwaliteit verbeteren.
Saint-Gobain PAM biedt innovatieve en complementaire leidingoplossingen op het gebied van energiebesparing en milieubescherming en ontwerpt tegelijkertijd toekomstbestendige materialen.
Saint-Gobain PAM, lokaal aanwezig in meer dan 30 landen, rust elk jaar meer dan 100 hoofdsteden en meer dan 1000 steden in de wereld uit. Het merk PAM is een wereldwijde referentie geworden op het gebied van leidingen dankzij de innovaties en de kwaliteit van zijn technische oplossingen.

Saint-Gobain PAM behoort tot de 100 meest innovatieve bedrijven ter wereld. Deze innovatiedrang motiveert alle teams om hun producten aan te passen aan de markteisen en -ontwikkelingen.

Historisch gezien is de strategie van Saint-Gobain PAM gebaseerd op twee belangrijke pijlers: technologische innovatie (centrifugatie, nodulair gietijzer, bekledingen ...) en een sterke internationalisering.
Vandaag de dag blijft het bedrijf groeien door zich te focussen op innovatie en industriële uitmuntendheid.


Bescherming Buizen Zelfhelend

 

Ontwikkelingsonderzoek

De onderzoeksingenieurs van PAM, die samenwerken met vele universiteiten, dienen elk jaar meer dan 100 octrooiaanvragen in. Zij benutten hun expertise op het gebied van metallurgie, weerstand van materialen, bekledingen en productieprocessen om voortdurend nieuwe en steeds efficiëntere oplossingen aan te bieden.
Elk jaar dient het onderzoekscentrum meer dan 50 uitvindingen in bij het INPI over producten en processen. Saint-Gobain PAM is auteur van 1500 octrooien wereldwijd en beschikt vandaag over meer dan 150 uitvindingen.
Met 50.000 catalogusreferenties biedt Saint-Gobain PAM producten van de hoogste kwaliteit in overeenstemming met de Europese en internationale normen: betrouwbare, duurzame en eenvoudig te installeren producten.

In elke fase, van het ontwerp tot de levering van producten, stimuleert Saint-Gobain PAM een ontwikkelingsdynamiek op basis van verantwoorde en duurzame consumptie- en productiemethoden. Dankzij het moderne karakter van zijn technologieën en de prominente plaats van onderzoek en ontwikkeling kan Saint-Gobain PAM zijn klanten voortdurend hoogwaardige, duurzame, betrouwbare en ergonomische oplossingen aanbieden.

Wist u dat?
Saint-Gobain PAM software heeft ontwikkeld waarmee tekeningen kunnen worden gemaakt van leidingen en hulpstukken die worden gebruikt in de bouw-, water- en afvalwaterbehandelingssector: PAMCAD. De gegenereerde tekeningen kunnen in verschillende weergaven worden bekeken. Met de software kunnen studiebureaus snel en eenvoudig voldoende nauwkeurige en gedetailleerde tekeningen van PAM-onderdelen maken.

 

De klant staat centraal

Saint-Gobain PAM, die bekendstaat om zijn hoge productkwaliteit, verbetert zijn aanbod met een reeks diensten op het gebied van projectontwikkeling, levering of onderhoud. Dankzij een dicht wereldwijd netwerk is commerciële en technische ondersteuning van PAM overal ter wereld beschikbaar. Saint-Gobain PAM onderhoudt echte partnerschappen met zijn klanten.

Saint-Gobain PAM streeft er op de lange termijn naar om u te laten profiteren van duurzame technische oplossingen, en de constante innovatie en expertise van zijn specialisten.

Images diaporama

Innovation PAM - canalisataions en fonte ductile
Innovation