Duurzaamheid

Saint-Gobain PAM

Met onze nodulair gietijzeren leidingsystemen leveren wij een oplossing die 100 jaar meegaat. Deze levensduur is uniek en heeft een positief effect op de CO2 footprint van een leidingsysteem.

Daarnaast is nodulair gietijzer oneindig en 100% recyclebaar.

Al eeuwenlang worden metalen ingezameld en hergebruikt. Schroot is zelfs een belangrijke grondstof.
De inzameling van schroot vindt bovendien lokaal plaats. Schroothandelaren krijgen hun oud ijzer aangeleverd van particulieren en bedrijven. Na het verwerken van de metalen zal het ijzer weer verkocht worden aan de verwerkende industrie en worden deze metalen als nieuwe grondstof gebruikt.

Het mooie van dit systeem is dat het inzamelen én verwerken niet gebonden is aan producenten; Oud ijzer van auto’s kan net zo goed worden ingeleverd en verwerkt als een nodulair gietijzeren buis.
Ook Saint-Gobain PAM NL levert oud ijzer in bij de lokale schroothandelaar.


Saint-Gobain PAM biedt duurzame oplossingen voor watertransport op het gebied van industrieel-, afval- en drinkwater:
  • Zekerheid, ook in zware omstandigheden!
  • Leidingen in vervuilde grond!
  • Aanleg en renovatie zonder graven!
  • Voorkom calamiteiten met leidingonderzoek!
  • Hergebruik!

                                                                        circulair recycle natuurlijk mofbuis
Onze totaaloplossingen bestaan uit een compleet pakket van DN60 tot en met DN2000 mof-spie leidingen, mof- en flenshulpstukken, afsluiters en overige appendages zodat wij u als totaalleverancier van dienst kunnen zijn.
Onze materialen zijn toepasbaar in alle omstandigheden, bijvoorbeeld bij een laag gronddek gecombineerd met een hoge bovenbelasting, bij werkdrukken oplopend tot 100 bar en in alle grondsoorten.

Onze leidingsystemen zijn gegarandeerd waterdicht en onderhoudsvrij.

Onze leidingsystemen worden op onze eigen productielocaties ontwikkeld, getest, geproduceerd en gecertificeerd waardoor we het gehele productieproces kunnen monitoren, controleren en beheersen. Zo kunnen wij u een betrouwbaar, kwalitatief hoogwaardig en veilig leidingsysteem garanderen.

Al onze leidingsystemen worden ontwikkeld, getest, geproduceerd en gecertificeerd voor de toepassing waarin ze op uw project worden ingezet. Onze Blutop waterbuizen bijvoorbeeld hebben een inwendige coating geschikt en goedgekeurd voor drinkwater en onze boorbuizen hebben slag- en slijtvaste buitenbekleding. Zo bent u er zeker van dat onze producten geschikt zijn voor uw project.

                                                                   

Gezien de steeds grotere belangen rond verkeer, milieu en veiligheid begrijpen we dat niet alle leidingsystemen met dezelfde methode worden aangelegd.
Met reguliere open sleuf aanleg en toepassingen op het gebied van sleufloze technieken, zoals een horizontaal gestuurde boring of pipe cracking, bieden we passende oplossingen voor alle situaties.

Vanzelfsprekend hoeven leidingsystemen die in uitstekende conditie verkeren, nog niet te worden vervangen maar bent u geïnteresseerd in de zwakke punten in het leidingnet die voor lekkages zouden kunnen zorgen.
Wij zijn specialist op het gebied van Pipe Condition Assesment, met  techniek kunnen we een indicatie geven over rest levensduur van de leiding en u helpen om aan uw zorgplicht te voldoen.

Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, recycling, zijn een paar steekwoorden die een prominente rol spelen in onze dagelijkse praktijk. 
https://nl.pam.saint-gobain.net/sites/pamline_nl/files/pam_nl_-_mvo_beleidsdocument_-_v._2021-01_0.pdf

Uiteraard is gietijzer oneindig recyclebaar; onze Duitse productielocatie verwerkt schroot tot nieuwe leidingen.
Vanwege de superieure materiaaleigenschappen (sterk, robuust, flexibel) gecombineerd met innovatie op het gebied van coating en productie is het leidingsysteem duurzaam en geschikt voor vele jaren toekomst!

Mofbuis Duurzaam recycle

PDF-pictogram recycling_in_versailles.pdf

 

Zie ook

Saint-Gobain PAM is wereldleider in productie en verkoop van complete oplossingen voor het transport van drinkwater en onbehandeld water.
Saint-Gobain PAM ondersteunt publieke besluitvormers en gaat in op de uitdaging van duurzame toegang tot water- en sanitaire voorzieningen.
Leidingoplossingen voor industriedoeleinden
 
Bekijk onze hoogwaardige oplossingen