Duurzaamheid

Saint-Gobain PAM

Met onze nodulair gietijzeren leidingsystemen leveren wij een oplossing die 100 jaar meegaat. Deze levensduur is uniek en heeft een positief effect op de CO2 footprint van een leidingsysteem.

Daarnaast is nodulair gietijzer oneindig en 100% recyclebaar.

Al eeuwenlang worden metalen ingezameld en hergebruikt. Schroot is zelfs een belangrijke grondstof.
De inzameling van schroot vindt bovendien lokaal plaats. Schroothandelaren krijgen hun oud ijzer aangeleverd van particulieren en bedrijven. Na het verwerken van de metalen zal het ijzer weer verkocht worden aan de verwerkende industrie en worden deze metalen als nieuwe grondstof gebruikt.

Het mooie van dit systeem is dat het inzamelen én verwerken niet gebonden is aan producenten; Oud ijzer van auto’s kan net zo goed worden ingeleverd en verwerkt als een nodulair gietijzeren buis.
Ook Saint-Gobain PAM NL levert oud ijzer in bij de lokale schroothandelaar.


Saint-Gobain PAM biedt duurzame oplossingen voor watertransport op het gebied van industrieel-, afval- en drinkwater:
  • Zekerheid, ook in zware omstandigheden!
  • Leidingen in vervuilde grond!
  • Aanleg en renovatie zonder graven!
  • Voorkom calamiteiten met leidingonderzoek!
  • Hergebruik!

                                                                       circulair recycle natuurlijk mofbuis
Onze totaaloplossingen bestaan uit een compleet pakket van DN60 tot en met DN2000 mof-spie leidingen, mof- en flenshulpstukken, afsluiters en overige appendages zodat wij u als totaalleverancier van dienst kunnen zijn.
Onze materialen zijn toepasbaar in alle omstandigheden; bijvoorbeeld bij een gering gronddek gecombineerd met een hoge bovenbelasting, bij werkdrukken oplopend tot 100 bar en in alle grondsoorten.

Onze leidingsystemen zijn gegarandeerd waterdicht en onderhoudsvrij.

Onze leidingsystemen worden op onze eigen productielocaties ontwikkeld, getest, geproduceerd en gecertificeerd waardoor we het gehele productieproces kunnen monitoren, controleren en beheersen. Zo kunnen wij u een betrouwbaar, kwalitatief hoogwaardig en veilig leidingsysteem garanderen.

Al onze leidingsystemen worden ontwikkeld, getest, geproduceerd en gecertificeerd voor de toepassing waarin ze op uw project worden ingezet. Onze Blutop waterbuizen bijvoorbeeld hebben een inwendige coating geschikt en goedgekeurd voor drinkwater en onze boorbuizen hebben slag- en slijtvaste buitenbekleding. Zo bent u er zeker van dat onze producten geschikt zijn voor uw project.

                                                                   

Gezien de steeds grotere belangen rond verkeer, milieu en veiligheid begrijpen we dat niet alle leidingsystemen met dezelfde methode worden aangelegd.
Met reguliere open sleuf aanleg en toepassingen op het gebied van sleufloze technieken, zoals een horizontaal gestuurde boring of pipe cracking, bieden we passende oplossingen voor alle situaties.

Vanzelfsprekend hoeven leidingsystemen die in uitstekende conditie verkeren, nog niet te worden vervangen maar bent u geïnteresseerd in de zwakke punten in het leidingnet die voor lekkages zouden kunnen zorgen.
Wij zijn specialist op het gebied van Pipe Condition Assesment, met  techniek kunnen we een indicatie geven over rest levensduur van de leiding en u helpen om aan uw zorgplicht te voldoen.

Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, recycling, zijn een paar steekwoorden die een prominente rol spelen in onze dagelijkse praktijk. 
https://nl.pam.saint-gobain.net/sites/pamline_nl/files/pam_nl_-_mvo_beleidsdocument_-_v._2021-01_0.pdf

Uiteraard is gietijzer oneindig recyclebaar; onze Duitse productielocatie verwerkt schroot tot nieuwe leidingen.
Vanwege de superieure materiaaleigenschappen (sterk, robuust, flexibel) gecombineerd met innovatie op het gebied van coating en productie is het leidingsysteem duurzaam en geschikt voor vele jaren toekomst!

 

 

Circulariteit 

Bij elk project van enige omvang en complexiteit doen wij een onderzoek naar de meest efficiënte legoplossing zowel voor praktische uitvoering als ook voor het reduceren van materialen en snijverliezen. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de voorgeschreven eisen;

Het nodulair gietijzer van de buizen en hulpstukken kan na een jarenlange levensduur hergebruikt worden als grondstof voor alle producten van ijzer-koolstoflegeringen (dit zijn naast het gietijzer ook alle staalsoorten);
De resten van de nodulair gietijzeren buizen en hulpstukken ook van de bestaande leiding kunnen binnen een straal van 25 km vanaf de projectlocatie ingeleverd worden voor recycling.

Daarnaast wordt gekeken naar de afvoer van reststromen zoals balken en pallets;

  • Onze buizen worden niet omwikkeld met folie aangezien deze niet UV gevoelig zijn; dit scheelt een stroom af te voeren materiaal die niet of slecht gerecycled kan worden. De balken waarop de buizen aangeleverd worden kunnen wij van de bouwlocatie afvoeren om her te gebruiken voor andere leveringen;
     
  • Pallets kunnen wij (indien gewenst en wanneer praktisch mogelijk) zonder extra folie leveren om te voorkomen dat dit folie afgevoerd dient te worden;
Klimaatverandering
Zero CO2
zero waste, co2, klimaat, climate, sustainable

 

Bij elk project wordt de meest optimale transportmogelijkheid bepaald met de minste CO2 uitstoot.
Hierbij worden leveringen van verschillende fabrieken gebundeld om compleet met zo min mogelijk transportbewegingen op de projectlocatie af te kunnen leveren; met andere woorden functioneren wij  als logistieke hub voor projecten.

Onze projecten worden voorzien van een maatwerk logistiek plan. Zo optimaliseren we de transporten aan de hand van de wens van onze klant en minimaliseren we de CO2 uitstoot.
Elektrisch transport behoort voor sommige projecten tot de mogelijkheden.

                                                                                                                                      
 

Mofbuis Duurzaam recycle

PDF-pictogram recycling_in_versailles.pdf

 

Zie ook

Saint-Gobain PAM is wereldleider in productie en verkoop van complete oplossingen voor het transport van drinkwater en onbehandeld water.
Saint-Gobain PAM ondersteunt publieke besluitvormers en gaat in op de uitdaging van duurzame toegang tot water- en sanitaire voorzieningen.
Leidingoplossingen voor industriedoeleinden
 
Bekijk onze hoogwaardige oplossingen ook op;